"minyak wangi murah tapi berkualiti membuat anda lebih harum sepanjang hari"

CERITA SEBUAH KEHIDUPAN

 
assalamualaikum..

keluarga bahagia..

Sedamai taman firdausi
Limpahan kasih sayang sejati
Seharum semerbak kasturi
Mengharumi hidup insani

Indahnya damainya
Keluarga yang bahagia
Itulah idaman impian setiap insan
Yang dahagakan belaian
Serta kasih dan syaang

"Cintailah kekasihmu sekedarnya saja, siapa tahu nanti akan jadi musuhmu. Dan bencilah musuhmu sekedarnya saja, siapa tahu nanti akan jadi kekasihmu. (Ali bin Abi Thalib)"

rahsia orang berjaya

salah satu ayat yang saya belajar masa pergi seminar motivasi bersama dr.azizan osman adalah.."TUHAN TIDAK AKAN MEGUBAH NASIB KITA JIKA KITA TIDAK MENGUBAHNYA
SENDIRI"
sampai bila kita nak hidup dalam kedaifan(kemunduran)
kita juga boleh berjaya..tak semua orang yang kaya itu di lahirkan kaya..
sampai bila ekonomi negara kita di pegang oleh orang cina..kenapa bukan kita rakyat melayu..nak ke kita hidup dalam kesederhanaan terus.."tak tak apa tak kaya jadi sederhana dah cukup..?" sederhana ke namanya "kerja pagi balik petang cukup bulan dapat gaji bayar hutang"(artikel yang saya dapat kat dalam flyers MLM hari tu..)"SEKADAR BERKONGSI"

  • Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi. Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa. Dalam kesempitan hidup ada kekuasaan ilmu.
  • Kegagalan dalam kemuliaan lebih baik daripada kejayaan dalam kehinaan. Memberi sedikit dengan ikhlas pula lebih mulia dari memberi dengan banyak tapi diiringi dengan riak.
  • Hidup memerlukan pengorbananan. Pengorbanan memerlukan perjuangan. Perjuangan memerlukan ketabahan. Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan. Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan.
  • Harta akan habis digunakan tanpa ilmu tetapi sebaliknya ilmu akan berkembang jika ianya digunakan.